FOTOGRAFIE

Hongarije aan Zee

Het FOAM wijdt in het kader van het culturele festival 'Hongarije aan Zee' twee exposities aan Hongaarse fotografie. Hongarije in kleur toont kleurenfotografie uit de jaren 1930-1956, een periode die in onze collectieve herinnering veelal bestaat uit zwart, wit en grijs. Met uniek beeldmateriaal wordt een beeld geschetst van het dagelijks leven in deze roerige tijd. Foto's uit publieke collecties én particuliere fotoalbums tonen gebeurtenissen uit de oorlog, het bombardement van Boedapest en de revolutie van 1956. Gelijktijdig is een expositie te zien van de Hongaarse fotografe Ata Kando (1913), die met foto's van haar kinderen twee hoofdstukken van Homerus' Odyssee verbeeldde. De originele n zijn inmiddels vijftig jaar oud, maar nog nooit tentoongesteld.

Hongarije in kleur en Ata Kando t/m 12 dec in FOAM, Keizersgracht 609. Dag 10-17u, do en vr 10-21u. Inl 020-5516500 of www.foam.nl