FOTOGRAFIE

Mary Ellen Mark

In Twinsburg, Ohio, komen ieder jaar duizenden tweelingen uit heel Amerika samen tijdens de zogenaamde Twins Day. De Amerikaanse fotografe Mary Ellen Mark, bekend van haar reportages in Life, Vanity Fair en The New Yorker, maakte er vorig jaar de serie Twins, waarmee ze de World Press Photo Award in de categorie Arts and Entertainment won. De dubbelportretten zijn gemaakt in een studiotent, met een van de grootste polaroidcamera's die er bestaan. De originele foto's, ieder 20 x 25 cm groot, worden nu voor het eerst tentoongesteld in het Fotomuseum Den Haag, samen met een documentaire van Marks echtgenoot Martin Bell waarin de tweelingen uitvoerig aan het woord komen.

Twins, foto's van Mary Ellen Mark. 20 nov t/m 20 febr in Fotomuseum Den Haag, Stadhouderslaan 43, Den Haag. Inl 070-3381144 of www.fotomuseumdenhaag.nl