Federer wint weer

De Zwitserse tennisser Roger Federer, de nummer één van de wereldranglijst, versloeg bij de Masters Cup in Houston de Australiër Lleyton Hewitt met 6-3 en 6-4. Het betekende Federers tweede zege in de groep, zodat hij vrijwel zeker is verzekerd van een plaats in de halve finales.

Na zijn onderbreking van een maand wegens een spierblessure was het de vraag of de gedwongen pauze Federers vorm niet had aangetast. Voor zover daar na zijn zege in de eerste wedstrijd tegen de Argentijn Gaston Gaudio nog twijfels over bestonden, nam de 23-jarige winnaar van drie grand-slamtoernooien die gisteren tegen Hewitt weg. Federer speelde voortreffelijk en bood zijn Australische tegenstander geen ogenblik uitzicht op een overwinning. Wederom niet, want alle vijf onderlinge partijen dit jaar werden gewonnen door de Zwitser.

Ondanks zijn goede spel was Federer niet geheel tevreden over het verloop van de wedstrijd. ,,We hebben wel eens beter tegen elkaar gespeeld. Mijn forehand was in orde, maar mijn backhand kan beduidend beter.''

Hewitt houdt uitzicht op een plaats in de halve finale. Hij moet dan zijn derde partij winnen tegen de inmiddels uitgeschakelde Gaudio. De Argentijn verloor gisteren ook zijn tweede partij, tegen de Spanjaard Carlos Moya: 6-3 en 6-4.

De wedstrijd nam veel tijd in beslag, omdat Houston gisteren weer geplaagd werd door slecht weer. De partij werd onderbroken wegens regen en onweersbuien; even werd er zelfs gewaarschuwd voor een tornado.