Bommen bij banken

Bij drie bankfilialen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn gisteren bommen ontploft. Een beveiligingsmedewerker is omgekomen.

De bomaanslagen zijn vooralsnog niet opgeëist. Twee van de getroffen filialen behoren tot de Amerikaanse Citibank. De derde bom ontplofte bij een Argentijnse bank Banco Galicia. Het is al de derde keer dit jaar dat er aanslagen worden gepleegd op banken. In Argentinië worden buitenlandse banken en het Internationaal Monetair Fonds verantwoordelijk gehouden voor de economische crisis die het land sinds 2002 teistert. Veel mensen verloren sindsdien spaartegoeden doordat de gelijkstelling van de nationale munt peso aan de dollar werd opgeheven. De peso is nu nog maar eenderde waard van de dollar. De laatste aanslagen waren in augustus toen IMF-baas Rodrigo Rato op bezoek was in Argentinië.