Bob Dylan zong beste rocksong

Bob Dylans Like a Rolling Stone is door het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone verkozen tot beste rock'n roll-nummer aller tijden.

Dylan bezingt in het openingslied van zijn album Highway 61 Revisited uit 1965 de ommekeer in het leven van een gefortuneerde vrouw. Hij nam het zes minuten-durende nummer in één take op en brak ermee met de traditionele drie-minuten song, en veranderde van folkzanger in rockartiest. ,,Geen enkel ander popnummer heeft de commerciële wetten en artistieke conventies zodanig uitgedaagd en veranderd,'' schrijft hoofdredacteur David Fricke.

De Top 500 werd samengesteld door deskundigen uit de muziekwereld waaronder zanger Art Garfunkel en Motown-oprichter Berry Gordy. Op nummer twee staan The Rolling Stones met Satisfaction (ook 1965). In de vorge Top 500 sonden de Stones op 1 en Dylan op 2. John Lennons Imagine staat dit jaar op de derde plaats, voor Marvin Gayes What's going on en `Respect' van Aretha Franklin.

De meeste nummers dateren uit de jaren zestig. Recenter zijn Smells like teen spirit van Nirvana op 9 (1991), Lose yourself van Eminem op 166 (2002) en Hey Ya! van Outkast op 180 (2003).