Zender MTV begint muziekkanaal voor kijkers in Afrika

MTV lanceert een lokale versie van MTV Base in Afrika. Vanaf 1 februari zal het satellietkanaal in 48 Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara te ontvangen zijn. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Variety. Het is voor het eerst dat MTV zich speciaal op Afrikaanse kijkers richt. Sinds 1995 waren wel Europese MTV-kanalen in Afrika te ontvangen. MTV Africa is het honderdste kanaal van MTV. In Afrika zal, naast internationale R&B- en dance-artiesten als Alicia Keys, Jay-Z en Sean Paul, aandacht zijn voor lokale genres als kwaito, hip-life, mbalax en zouk. MTV Networks-directeur Bill Roedy hoopt dat de Afrikaanse muziek zal doordringen tot andere MTV-zenders. Op MTV Africa zullen verder series als Cribs en Making the video te zien zijn. MTV Africa is Engelstalig en de programmering wordt voorlopig vanuit Londen verzorgd.