Sterk begin van favorieten bij Masters

De favorieten voor de eindzege zijn de strijd om de Masters Cup, het officieuze WK tennis, sterk begonnen. Na Roger Federer wonnen Lleyton Hewitt, Andy Roddick en Marat Safin gisteravond hun partijen.

Hewitt maakte in Houston duidelijk dat hij serieus werk wil maken van een derde titel, na 2001 en 2002. De energieke Australiër knokte zich langs de Spanjaard Carlos Moya: 6-7, 6-2 en 6-4. Hij had de eerste set voor het grijpen, in een wedstrijd die als gevolg van regen vertraging opliep. Maar Moya, die met 4-5 en 0-30 achter stond, kon ontsnappen naar de tiebreak. Die won hij met 7-5. Hewitt trok zich echter weinig van de tegenvaller aan en herstelde zich voortreffelijk. Moya had vooral geen antwoord op zijn service.

Federer was in deze rode groep begonnen met zege op Gaston Gaudio. In de enige partij die maandag werd gespeeld kreeg de Zwitserse favoriet één set serieuze tegenstand van de Argentijn. Die rekte de partij, na de eerste set met 6-1 te hebben verloren, in de tweede tot de tiebreak. Daarin boog hij met 7-4.

Roddick, de Amerikaanse nummer twee van de wereld, versloeg gisteren de Brit Tim Henman. Hij deed dat pas voor de tweede keer in zijn loopbaan: 7-5 en 7-6. Roddick speelde een thuiswedstrijd. Onlangs verhuisde hij van Florida naar Austin, dicht bij Houston. Henman, met zijn dertig jaar de oudste speler van de acht deelnemers bij het officieuze wereldkampioenschap en de enige die dit seizoen geen toernooi won, bleek in het verleden geen prettige opponent voor Roddick. ,,Hij heeft altijd goed gespeeld tegen mij'', zo herinnerde de Amerikaan zich de drie nederlagen in vier partijen. ,,Vandaag was het echter zijn beurt'', zei Henman. ,,Ik wist van tevoren dat het moeilijk zou zijn om Andy in deze omgeving te bestrijden, hij had thuisvoordeel. Andy is enorm populair hier.'' Het geduld van de toeschouwers in Houston werd op de proef gesteld, want de partijen werden regelmatig onderbroken door regen.

Safin bewees op de tweede dag van het toernooi om de Masters Cup opnieuw dat hij in een blakende vorm verkeert. De Russische tennisser had in zijn openingspartij voor de blauwe groep maar een uur werk met Guillermo Coria: 6-1 6-4. De Argentijn, net terug na drie maanden pauze wegens een schouderoperatie, was de eerste set al na negentien minuten kwijt, maar stribbelde daarna nog wel aardig tegen. De 24-jarige Safin, onlangs al de beste in Madrid in Parijs, gunde hem echter geen uitzicht op een derde set.