Oil & Vinegar? Nu niet meer

Maandag was Femke Stevens jarig. Ze is 53 jaar geworden, zo meldde ze die dag telefonisch vanuit Spanje. Daar was ze met kinderen en kleinkinderen om haar verjaardag te vieren. ,,Maar'', zo haast ze zich te onderstrepen, ,,toen ik de beslissing nam was ik nog 52.'' Die beslissing was om haar functie als directeur van winkelketen Oil & Vinegar aan het einde van het jaar neer te leggen. Stevens heeft dan in iets minder dan zes jaar met John Blogg een bedrijf opgezet met meer dan dertig vestigingen in Nederland en winkels in negen andere landen. ,,Het bedrijf loopt nu zoals het moet lopen. Ik heb mijn steentje er meer dan aan bijgedragen'', zegt Stevens. Een mooi moment om te stoppen, vindt ze dus, en bovendien sprak ze aan het begin af er maximaal vijf à zes jaar mee bezig te gaan. ,,En ik ben redelijk consciëntieus in wat ik met mezelf afspreek.'' Stevens blijft Oil & Vinegar adviseren en heeft nu tijd voor klussen waar ze eerder `nee' tegen zei. ,,Zoals het ondersteunen van andere bedrijven. Dat wees ik altijd af.''

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps