De leden weten wat ze vindt

Ze is inderdaad ,,al een paar jaar'' apotheker, laat de nieuwe voorzitter van apothekersorganisatie KNMP weten. Sinds 1979 om exact te zijn. Ze was al die jaren apotheker in Ermelo, zowel in het ziekenhuis als in een openbare apotheek. Sinds vorige week is Marga van Weelden (52) ook nog eens de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). De KNMP benadrukt dat deze eerste vrouwelijke voorzitter `een afspiegeling' is van het groeiende aantal vrouwen in het vak, maar zelf begint ze er niet over. Zegt liever: ,,De leden weten dat ik ervoor ga dat in elke apotheek een apotheker nodig is. Ze weten dat ik daarvoor zal vechten.'' En: ,,Om goede zorg te leveren moet je ook een normaal inkomen hebben. Deze sector moet niet in de gevarenzone komen.'' De apotheek in Ermelo blijft de drie jaar dat Van Weelden in Den Haag voorzitter is gewoon bestaan, er werken meer apothekers. ,,Mijn werkweek zal wel meer dan veertig uur beslaan. Daarvan wil ik er tien tot vijftien in Ermelo zijn.''

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps