Astronauts winnen in Moskou

De basketballers van Demon Astronauts hebben een sensationele zege behaald in Moskou. BC Chimki, koploper in groep C van de Europe League, werd gisteren in eigen huis met 71-70 verslagen. Bij de rust leidden de Russen met vijftien punten, 43-28. De beste speler bij de Astronauts was Milko Lieverst. De 37-jarige center, 2,05 meter lang, maakte maar liefst 26 rebounds en voegde daar elf punten aan toe en daarmee stond hij aan de basis voor de ommekeer in het vierde kwart.

Met nog tien minuten te spelen leidde Chimki comfortabel, 60-47. In de vierde en laatste periode droeg Lieverst de ploeg uit Amsterdam in een onwerkelijke inhaalrace. De schoten van buitenaf vielen ineens goed en met 10-24 bogen de Astronauts de achterstand om in winst (70-71).

Jeremy Ormkerk maakte de winnende punten. Teddy Gipson werd topscorer met negentien punten en Joe Spinks tekende voor tien punten en negen rebounds. Door de tweede opeenvolgende zege achterhaalde Astronauts de Russen in de stand. Met zes punten uit vier wedstrijden doet Demon weer volop mee in groep C.

In Groningen zette MPC Capitals het thuisdebuut in de Uleb Cup in winst om. Het Belgische Oostende werd in de tweede wedstrijd van groep C met 97-85 (49-39) verslagen. Topscorers bij de door Ton Boot geleide landskampioen werden Reed en Novak met negentien punten.

Eiffeltowers verloor in Nijmegen in groep B van BK Ventspils, 50-95. Bij de rust leidden de Letten met 25 punten, 29-54. Gert Kullamae werd topscorer bij Eiffeltowers met zestien punten.