Utrecht weer beboet

De Europese voetbalbond UEFA heeft FC Utrecht een boete van 6.500 euro opgelegd voor misdragingen van de supporters tijdens het UEFA-Cupduel tegen Dnjepr op 4 november. Toeschouwers gooiden tijdens dat duel voorwerpen op het veld en staken ook vuurwerk af.

FC Utrecht meldde op de eigen website `zwaar teleurgesteld te zijn in dit wangedrag' van de eigen supporters. De club probeert al langer de aanhang ter verantwoording te roepen, onder meer via teksten op borden in het stadion. Ook zet de club regelmatig de speaker in om de fans toe te spreken.

Vanaf de tweede ronde van de UEFA-beker mochten dit seizoen de eigen supporters alleen mee naar uitwedstrijden als ze vantevoren een verklaring van goed gedrag ondertekenden. Die maatregel werd genomen naar aanleiding van slecht gedrag van Utrechtse supporters bij de uitwedstrijd tegen Djurgarden. Toen trof een Utrechtse fan de Zweedse doelman met een muntje. De UEFA gaf toen een boete van 9.000 euro.

Een jaar geleden gaf de UEFA twee keer een boete aan Utrecht (totaal 4.500 euro) voor het afsteken van vuurwerk bij de thuiswedstrijden tegen Auxerre en het Slowaakse Zilina. Bij dit duel deden ze dat buiten het stadion, omdat Utrecht toen geen toeschouwers mocht toelaten, naar aanleiding van rellen bij een thuisduel met Legia Warschau in 2002.