LAAKKWARTIER

– Prins Willem-Alexander heeft vanochtend om tien voor half elf het politiebureau in de Haagse wijk Laakkwartier bezocht om met enkele wijkbewoners en hulpverleners te praten. De prins was in de wijk naar aanleiding van de gebeurtenissen vorige week, waarbij de politie een groot deel van de wijk hermetisch afsloot in verband met de arrestatie van twee verdachten van terrorisme in de Antheunisstraat. Het bezoek van Willem-Alexander begon op het hoofdbureau van politie aan de Burgemeester Patijnlaan. Daarna ging hij naar het politiebureau aan de Slachthuislaan, waar hij behalve met bewoners van het Laakkwartier sprak met medewerkers van politie, brandweer en ambulance. Verder was de decaan van de Haagse Hogeschool er. In zijn school was de opvang voor buurtbewoners georganiseerd. Ook de stadsdeelcoördinator en de voorzitter van de bewonersorganisatie waren er. Tegen 12.00 uur vertrok de prins weer. Hij zei dat hij een goed gesprek had gevoerd met de bewoners en hulpdiensten.