Grize weg bij Ahold

De Amerikaan B. Grize (58) van supermarktconcern Ahold verlaat voortijdig de raad van bestuur. Grize, sinds 2001 in de raad van bestuur en verantwoordelijk voor de Amerikaanse supermarktdivisie van Ahold, vertrekt eind december van dit jaar ,,vooruitlopend op zijn pensionering''. Grize gaat in april 2006 met pensioen.

De Amerikaan vertrekt daarmee eerder uit de top dan collega T. de Raad, die per januari 2005 Ahold verlaat. Volgens Grize liggen de veranderingen in de Verenigde Staten op schema en maakt de hersteloperatie bij Ahold gestaag vooruitgang. Hij noemt het vanmorgen een logisch moment om ,,de eerste stap naar mijn pensionering te zetten''.

Grize zal in de raad van bestuur niet vervangen worden. Dat gebeurde vorig jaar ook niet toen J. Andreae de raad van bestuur voortijdig verliet. Het maakt onderdeel uit van het beleid van bestuursvoorzitter A. Moberg om de rapportagelijnen in het concern korter te maken. Volgens een woordvoerder van Ahold blijft Grize wel in dienst.