Gifzaak Griekenland

Justitie in Athene heeft gisteren een onderzoek geopend naar een vermeende poging tot vergiftiging van de spelers van de Griekse voetbalclub Iraklis Saloniki. In juni speelde eerstedivisieclub Iraklis een bekerwedstrijd tegen tweededivisieclub Akratitos.

Medewerkers van die club zouden het drinkwater van de selectie van Iraklis hebben vervuild. Volgens het Griekse persagentschap Ana heeft Iraklis een aanklacht ingediend tegen Akratitos, dat de beker wedstrijd met 1-0 winnend afsloot.

In het drinkwater dat de spelers van Iraklis ter beschikking was gesteld, zijn later sporen aangetroffen van het medicijn haloperidol. Het middel vermindert de activiteit en alertheid en kan bij groot gebruik een dodelijke afloop hebben. Iraklis besloot een monster van het water mee te nemen nadat de ongewone kleur van het water was opgevallen.