TPG ontslaat directeur bij probleemonderdeel

De hoogste baas in Frankrijk van de divisie Logistiek bij TPG heeft het veld moeten ruimen wegens aanhoudende problemen bij dit onderdeel van het post-, expresse- en logistiekconcern. Dat heeft Het Financieele Dagblad vanmorgen gemeld. TPG bevestigt het ontslag wegens ,,aanhoudend ondermaats presteren'' van de directeur, Reynaldo Huck, die deze functie sinds september vorig jaar bekleedde.

De divisie Logistiek is al langer het zorgenkindje van TPG. Vorig jaar schreef het concern 183 miljoen euro af op deze activiteiten en verving het voor Logistiek verantwoordelijke bestuurslid. Sindsdien gaat het volgens TPG beter.

Maar bij de presentatie onlangs van de cijfers over het derde kwartaal meldde financieel bestuurder Jan Haars dat Logistiek in Frankrijk met een `kostenprobleem' zat als gevolg van hevige concurrentie. Volgens een woordvoerster van TPG zijn de problemen bij Logistiek-onderdelen in Italië, Spanje en Duitsland inmiddels `succesvol opgelost'. TPG wil niet uitsluiten dat de activiteiten in Frankrijk eventueel worden afgestoten.