Serena Williams en Sjarapova in finale strijd wereldtitel

De Amerikaanse Serena Williams en de Russin Maria Sjarapova spelen vandaag in Los Angeles de finale van de Masters, het officieuze wereldkampioenschap tennis voor vrouwen. Williams was gisteren in drie sets te sterk voor Amelie Mauresmo uit Frankrijk: 4-6, 7-6 en 6-4. Sjarapova versloeg haar landgenote Anastasia Miskina: 2-6, 6-2 en 6-2. Voor Serena Williams, terug na een langdurige absentie wegens een blessure, was het de achtste zege in negen partijen tegen Mauresmo. De laatste liet in de derde set liefst twaalf breekpunten onbenut, waarvan zes in de vierde game en vijf in de achtste game. Mauresmo greep naast de eerste plaats op de wereldranglijst. Bij een eindzege in Los Angeles had Mauresmo de Amerikaanse Lindsay Davenport van de leidende positie verdrongen.