Ministers zagen aan pijlers van democratie 4

Mogen we onze mening nu nog uiten of niet? Minister Donner heeft daar zijn mening over; zolang het maar niet te godslasterlijk is en wil laten onderzoeken of personen die wel te godslasterlijk hun mening uiten vervolgd kunnen worden.

Ik geloof niet in God en je zou je kunnen afvragen of er een meer godslasterlijke mening bestaat, dan van mening zijn dat God niet bestaat. Voor vervolging vrees ik niet. Minister Verdonk heeft weer een andere mening dan haar collega. Eigenlijk vindt ze het onzin, omdat volgens haar het lagere tolerantieniveau van moslims beloond zou worden. Ze vergeet daarbij te zeggen dat in onze samenleving tevens christenen zijn zoals de mensen achter `de bond tegen het vloeken' die een laag tolerantieniveau hebben (waar Donner weer voor opkomt). Zo blijkt al gauw dat beide ministers weer lekker voor eigen parochie spreken. Maar de vraag of wij onze mening nog mogen uiten en met name hoe, is een vraag voor ons en niet voor de politiek.

    • Doeko Pinxt