Laat Hirsi Ali van politiek toneel verdwijnen 2

Ik zou als overheid eens nadenken hoe we van mevrouw Hirsi Ali af kunnen komen.

Er zijn misschien een paar hier woonachtige land- of moet ik zeggen stam- of geloofsgenoten van haar die baat hebben gehad of mogelijk zullen hebben van haar bezigheden. De overige inwoners van Nederland hebben er geen bal aan.

Ik maak me sterk dat als deze mevrouw zich in Somalië was gaan inzetten voor haar overtuiging, de heer Wilders nog als onbeveiligd Kamerlid deel had uitgemaakt van de VVD-fractie en dat de heer Van Gogh nog bezig was aan zijn volgende kunstwerk.

Intussen kan ze hier voorlopig niets meer doen en kost het ons miljoenen om haar veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen. En met haar missie houdt ze niet op, hoorde ik haar onlangs diverse malen op de tv verklaren. Dat belooft wat.

    • Jos van Zijl