Knipoog

Op weg van mijn werk naar huis. Zoals altijd is Hollands Spoor druk en kleurrijk. Ik wring me in een propvolle trein en bemachtig de laatste zitplaats. Tegenover me is een oude man neergezegen. Hij straalt onrust uit.

Als de trein het station uitrijdt, begint de man te mompelen. Het gemompel zwelt aan en overstijgt het telefonisch gesprek dat mijn Arabisch sprekende buurman voert. Er worden steeds hardere kreten de coupé in geslingerd: ,,Geen papieren, terroristen, Al-Qaeda, tribunaal, Irak, Israël, Bush, tribunaal.'' Niet de gemakkelijkste thema's in deze dagen.

Ik kijk ongemakkelijk naar mijn buurman. Hij knipoogt. De vrouw met de hoofddoek aan de overkant van het gangpad glimlacht. Het komt goed.

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl. Op deze site staan ook de spelregels van de ik-rubriek.

    • Marijke Priester