AZ houdt zicht op leider na winst op NAC

In een gevreesde en lastige uitwedstrijd tegen NAC voetbalde AZ aanzienlijk minder goed dan de laatste maand. De ploeg van succescoach Adriaanse pakte in Breda echter toch de drie punten door winst met 3-0. ,,Een prachtige uitslag'', vond Adriaanse.

Na 34 minuten opende Meerdink de score, Sektioui maakte de tweede goal en hij was met een solo-actie ook verantwoordelijk voor een eigen doelpunt van Penders. ,,De eerste goal van AZ was het breekpunt'', meende collega Lokhoff. ,,Daarna waren we naïef en gingen we er nog dik in.''

AZ, dat nu de tweede plaats inneemt, was bang voor het `avondje NAC'. De nummer drie van de eredivisie – met een uitstekende Ramzi voor de geschorste Van Galen – begon nogal behoudend. De groepering op eigen helft, met een vijftiental terugspeelballen op doelman Timmer in het eerste half uur, sorteerde wel effect. De ploeg uit Breda kreeg nauwelijks één kans, al ging het wel ten koste van de eigen stootkracht.

PSV won zaterdag efficiënt met 1-0 van Willem II. Naar goed voorbeeld van de laatste acht competitieduels gaf PSV de bezoekers geen moment het gevoel dat een stunt tot de mogelijkheden behoorde. De angstig opererende Tilburgers stelden zich ogenschijnlijk slechts één doel: de nederlaag zo klein mogelijk houden.

Na een nederlaag tegen Ajax en een krappe zege in het bekertoernooi op Veendam acteerde Willem II in Eindhoven niet met drie aanvallers maar met slechts één diepe spits. Bij balverlies zag doelman Moens zich in de buurt van het strafschopgebied vaak omgeven door negen ploeggenoten. Het mocht allemaal niet helpen. PSV won opnieuw en is inmiddels in de competitie alweer 840 minuten zonder tegentreffer.

Vooral in de eerste helft koppelde de thuisploeg het efficiënte spel ook aan enige schoonheid. Cocu bewees waarom veel Catalanen zijn vertrek bij Barcelona nog steeds betreuren. De koploper mocht zich slechts verwijten dat het na de openingstreffer van Vennegoor of Hesselink in de zestiende minuut niet verder afstand nam. Zo mocht Willem II tot de laatste minuut vergeefs blijven hopen dat het wellicht een puntje uit Eindhoven kon meenemen.