The essential Plácido Domingo

De tenor Plácido Domingo kan bijna alles. Hij kon samenzingen met Luciano Pavarotti en José Carreras als `De Drie Tenoren'. Hij kan ook dirigeren en de beminnelijke 63-jarige kan ook moeiteloos sponsors werven. En hij kan ook artistiek directeur zijn van de operahuizen in Washington èn Los Angeles. En hij kon in tweeëndertig jaar achttien keer het nieuwe seizoen van de Metropolitan Opera in New York openen.

Als tenor kan Domingo ook bijna alles, blijkt uit zijn nieuwe dubbel-cd The essential Plácido Domingo. De ene cd is een spoedcursus hoogtepunten uit de 19de en vroeg-20ste eeuwse opera. Tussen bravourenummers als Nessun dorma! en Di quella pira helaas geen Wagner (kan hij ook) maar wel Von der Jugend uit Mahlers Das Lied von der Erde. De andere cd is gevuld met gevarieerd populair werk: van Grenada tot Maria. Zo kan Domingo ook nog doen aan cross-over.

Sony Classical

S2K 92845****

    • Kasper Jansen