Schenken en scheiden

Eenmaal per twee jaar schenken wij onbelast iets aan onze kleinkinderen. Elk kind heeft daarvoor een eigen rekening. Dit jaar maakten wij nog niets over door het volgende probleem: de ouders gingen dit jaar uit elkaar en ons contact met de vader is vrijwel verbroken. Wij gaan ervan uit dat hij niet aan deze rekeningen komt, maar na alles wat er gebeurd is, ben ik nergens meer zeker van. Hoe regelen wij dat dit geld alleen voor de kinderen is én blijft?

(I. van E.)

De enige zekerheid die ik zie, is geen geld meer over te maken, zelf rekeningen aan te houden voor uw kleinkinderen en hen pas schenken wanneer ze meerderjarig zijn. Gezien de relatief geringe bedragen, maakt dit qua belasting niet veel uit. Overigens kunt u hun straks meer onbelast schenken met uw dochter als tussenstation.

    • Adriaan Hiele