R. Kelly & Jay-Z:

Ooit maakten R. Kelly en Jay-Z samen het nummer Fiësta, de ultieme hedonistische ode aan het goede leven van de hiphopmiljonair. Dikke flessen champagne, verblindende juwelen en topmodellen die zonder bovenstukje langs een exotische kustlijn trippelen. En zulke liedjes wilden ze eigenlijk altijd wel maken, dus zijn we aanbeland bij alweer hun tweede samenwerkingsalbum. Het is niet bepaald een liefdesbaby, getuige het feit dat de heren onlangs nog met knallende ruzie hun gezamenlijke tour afbraken. Meer een verstandshuwelijk van twee ietwat verveelde muziekmagnaten die hun marktaandeel willen vergroten. Over de steriele, volstrekt inwisselbare Track Masters-producties, vol lelijke synthesizerviooltjes en blikkerige blazers, scheppen de heren nog maar eens op over de oneindige reikwijdte van zowel hun libido als hun rijkdom. De fiësta is al lang afgelopen, de modellen zijn al weg; misschien moesten Jay-Z en R. Kelly zo langzamerhand ook maar eens op huis aan.

Unfinished Business:

(BMG:**

    • Saul van Stapele