Politie vindt moordwapen prostituees

De politie heeft bij huiszoekingen in Rotterdam vermoedelijk het wapen gevonden waarmee in oktober twee prostituees zijn doodgeschoten. Dat heeft het openbaar ministerie in Rotterdam gisteren bekendgemaakt. Tijdens in totaal vijf huiszoekingen hield de politie twee personen aan wegens verboden vuurwapenbezit. Beiden zijn inmiddels weer vrij. De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis van twee verdachten (21 en 22 jaar) die volgens justitie de tippelaarsters hebben gedood, gisteren met tien dagen verlengd. De politie hield de twee dinsdag aan na een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Daarin was te zien dat zij met de later om het leven gebrachte prostituees wegliepen van de tippelzone aan de Keileweg. De twee hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Uit hun verklaringen zou volgens justitie blijken dat de vrouwen zijn gedood bij een uit de hand gelopen beroving.