Operahuis La Fenice heropend met `La Traviata'

Met een galavoorstelling van Verdi's opera La Traviata is gisteravond in Venetië het vermaarde operagebouw La Fenice heropend. Het heeft acht jaar gekost om La Fenice te restaureren, nadat een brand in januari 1996 het interieur van het operahuis volledig verwoestte. Gedurende die jaren gaf het huisgezelschap van L Fenice voorstellingen in een circustent op een parkeerplaats. De reconstructie van het achttiende-eeuwse interieur was een jaar geleden al klaar, maar sindsdien kostte het aanpassen van de akoestiek nog vele maanden. De heropening met La Traviata heeft een grote symboolwaarde. De vermaarde opera van Guiseppe Verdi werd voor het eerst opgevoerd in La Fenice en in 1953 werd het 100-jarig bestaan van het operahuis gevierd met een opvoering van La Traviata waarin Maria Callas de titelrol zong.