Lost Sounds:

Een synthesizer is op zich geen opmerkelijk instrument meer, maar in de context van de garagepunk is dat weer een heel ander verhaal. Bij Lost Sounds, uit de broeierige garagescene van Memphis, levert hun obsessie met primitieve elektronica een uiterst gejaagd en hoekig geluid op, dat goed past bij de hysterische zang van Jay Lindsey en Alicja Trout. Vooral als zij zich met verbeten fanatisme op de microfoon stort, wordt de verwantschap met de new wave van de jaren tachtig duidelijk, al mist Lost Sounds het `koele' dat die muziek wel wordt aangewreven. Daarvoor in de plaats komt een verbijsterende intensiteit, die op zijn tijd evengoed vorm krijgt in ouderwets hakkende gitaren. Het is goed dat deze vierde cd eindelijk een ruimere verspreiding krijgt, al ging Lost Sounds op de beide voorgangers Black Wave en Rat's Brains & Microchips nog eigenwijzer en ambitieuzer te keer. Maar daarop klonk dan ook de nog branchevreemdere cello.

Lost Sounds

(In The Red, distr. Konkurrent)****

    • Jacob Haagsma