Galásek fit bij Ajax in klassieker

Trainer Ronald Koeman van Ajax kan morgen in de klassieker tegen Feyenoord weer over Tomas Galásek beschikken. Hij beslist vandaag of hij ook een beroep op de van een rugblessure herstelde Tsjech doet. Vergeleken met de wedstrijd tegen Willem II zal Koeman zijn ploeg nauwelijks wijzigen. Dat betekent dat niet Stekelenburg maar Vonk in het duel met Feyenoord het doel van Ajax verdedigt. Grygera en Escudé lijken achterin ook zeker van een basisplaats. Anastasiou begint vermoedelijk weer in de spits.

Koeman moet wel een vervanger voor de opnieuw geblesseerde linksback O'Brien aanwijzen. De Jong, vorige week nog reserve, lijkt de voornaamste kandidaat. International Sneijder en Heitinga, die niet voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Andorra is opgeroepen, moeten waarschijnlijk genoegen nemen met de rol van wisselspeler.

De trainer van Ajax roemde in de aanloop van de topper de aanval van Feyenoord. ,,Ze scoren heel makkelijk. Mede daarom beginnen wij met een vreemd gevoel aan de wedstrijd.''

Feyenoord heeft op de vertrouwde spelerslijst geen geblesseerde spelers. Alleen verdediger Loovens trainde bij De Kuip aangepast door een lichte rugblessure. Hij is morgen in de Arena wel beschikbaar voor coach Ruud Gullit, die Song en Bosschaart nog moet missen wegens schorsingen.

Gullit wenst zowel defensief als offensief nog (veel) verbeteringen te zien bij zijn ploeg. ,,We geven door pure slordigheid vaak onnodige treffers weg. Het kost dan kracht om weer terug te komen. Bovendien moeten we zorgvuldiger met de kansen omspringen.''