Cornelis de Witt belde zijn broer

Wij waren met onze kleinzoon in de Gevangenpoort. De gids vertelde dat Cornelis de Witt zijn broer Johan belde om hem om hulp te vragen. Geen van de aanwezige kinderen lachte. Volgens mij hadden zij er geen idéé van dat er toen nog geen telefoon bestond. Het lijkt mij belangrijk om voor een goed begrip van de ontwikkelingen in de vaderlandse geschiedenis de belangrijke uitvindingen te vermelden die van invloed zijn geweest. Allereerst natuurlijk de boekdrukkunst. Zonder Gutenberg tekort te doen, mag toch Laurens Jzn Coster wel worden vermeld bij de 15de eeuw. Bij de 19de eeuw wordt wel verwezen naar de stoommachine, maar niet naar de uitvinding van de elektriciteit en de telefonie; zonder deze uitvindingen geen televisie, computer en mobieltje in de 20ste en de 21ste eeuw !