Hockeycoach: geen akkoordje met Duitsers

De Nederlandse hockeysters hebben in hun vierde wedstrijd bij de strijd om de Champions Trophy gastland en wereldkampioen Argentinië in bedwang gehouden. De herhaling van de halve finale van het olympisch toernooi in Athene eindigde gisteren in Rosarío, voor 8.000 toeschouwers, in 0-0. Na drie zeges op rij betekende dat het eerste puntenverlies voor Nederland, maar de kans op een finaleplaats is onveranderd groot.

Omdat ook Duitsland niet verder kwam dan een puntendeling, in het duel met laagvlieger Nieuw Zeeland (2-2), leidt Nederland op basis van het doelsaldo. Duitsland en Nederland hebben tien punten, drie meer dan Argentinië. Een gelijkspel zou morgen in het onderlinge duel volstaan om door te dringen tot de finale van zondag. Maar een afspraak maken met de Duitsers, dat ziet bondscoach Marc Lammers niet zitten, liet hij het ANP weten. ,,Ik vertrouw ze namelijk niet. En bovendien werkt dat niet in hockey. Daarbij willen we gewoon heel graag goed spelen tegen Duitsland.''

Juist tegen de olympisch kampioen, die Nederland in Athene een kater bezorgde in de finale. Die nederlaag zit de hockeysters nog altijd dwars, hoewel er van dat toernooi nog maar zeven speelsters zijn overgebleven in de selectie. De basis van Duitsland is nagenoeg onveranderd in vergelijking met Athene.

Toch schat Lammers zijn jonge, onervaren ploeg hoger in. ,,We zijn veel beter dan Duitsland. Deze ploeg is de afgelopen week zo gegroeid, ze zijn al zo ver, dat had ik niet verwacht. Ze hebben het hier geweldig gedaan, ze hebben de supporters de mond gesnoerd. En het was echt een gekkenhuis, met veel vuurwerk en ander lawaai. Dit heb ik niet vaak meegemaakt. Ik zei van tevoren: dit zijn de mooiste wedstrijden van je leven, geniet ervan. Het was een zware wedstrijd, met een terechte uitslag.''