Driek van Wissen

Eind dit jaar wordt de verkiezing van een nieuwe Dichter des Vaderlands georganiseerd. Het Cultureel Supplement publiceert wekelijks een gedicht om de gedachten te bepalen.

Klassiek liefdesgedicht

Ik denk wel eens, mijn schat, wat zou er

Jou toch een kopzorg zijn bespaard

Wanneer ik eertijds was gebaard

Als een bevallige centaur.

Dan was ik aardiger van aard

En uiteraard jou ook veel trouwer

En vond ik niet als Schopenhauer

Een vrouw de inspanning niet waard.

Integendeel, ik had dan power

En dus liep ik in volle vaart,

Blijmoedig zwaaiend met mijn staart,

In het gareel van jouw landauer.

En elke poëziebeschouwer

Vond dit een prachtvers – voor een paard.

Uit: Driek van Wissen, Onverwoestbaar mooi

(uitg. Nijgh & Van Ditmar, 2003)

De `tekstschrijver en woordkunstenaar' Driek van Wissen (Groningen, 1943) is behalve dichter ook columnist en leraar op een middelbare school. In de jaren zeventig publiceerde hij onder het pseudoniem Albert Zondervan samen met Jean Pierre Rawie verzen in het satirische Groninger studentenblad `De Nieuwe Klerke'. In 1978 debuteerde hij onder zijn eigen naam met `Het mooiste meisje van de klas', waarna hij nog vijf bundels uitbracht. In 2001 schreef hij dagelijks een gedicht voor de site www.gedicht.nl. Meer informatie op www.kb.nl/dichters