Serena Williams begint WK met winst

Serena Williams is het WTA Tour Championship in Los Angeles goed begonnen. De Amerikaanse tennisster won haar openingspartij in de rode groep tegen Anastasia Miskina in drie sets. De Russische winnares van Roland Garros greep de eerste set nog wel met 6-4 maar moest de volgende aan de Amerikaanse laten: 6-3 en 6-4.

Williams presenteerde zich in het Staples Center andermaal op een bijzondere manier. Niet in de laatste plaats natuurlijk door haar outfit, ditmaal erg roze. Ze kwam gisteravond op in een mouwloos bloesje op een plooirokje en met een witte band om het hoofd. Maar haar spel bracht de 8.127 toeschouwers pas echt in vervoering.

De voormalige nummer één van de wereld, die afgelopen maanden werd geplaagd door blessures, begon stroef maar bereikte op het juiste moment een erg hoog niveau. Miskina, die in de tweede set nog met 3-0 voorkwam, was verbijsterd. ,,Ik was er op dat moment heilig van overtuigd dat ik zou gaan winnen. Het ging zo goed.''

De Russin stond plotseling echter tegenover een heel andere Williams, een die zes games op rij won en zo fantastisch speelde, dat ze de partij toch nog haar kant op trok. Ze benutte haar vierde matchpoint met een ace. ,,Knap bizar'', vond de Amerikaanse de ontknoping.

Williams' favoriete landgenote Lindsay Davenport nestelde zich bovenaan in deze poule. Ze liet niets heel van de illusies van Elena Dementjeva. De Russin won slechts één game, in de tweede set: 6-0 en 6-1.

De zwarte groep begon met een Russisch onderonsje. Daarin was Svetlana Koeznetsova zoals verwacht te sterk voor Vera Zvonareva: 6-2 en 6-4.

Roger Federer is bij de loting voor de Masters Cup in Houston ingedeeld bij de Australiër Lleyton Hewitt. De Zwitser, die in 2004 drie grandslamtoernooien won, krijgt bij het WK voor mannen in de rode groep verder te maken met de Argentijn Gaston Gaudio en de Spanjaard Carlos Moya. De Amerikaan Andy Roddick voert de blauwe groep aan. Hij speelt tegen de Rus Marat Safin, de Brit Tim Henman en de Argentijn Guillermo Coria. Het evenement begint maandag.