Nadenken alvorens te doen en te spreken 2

Youp van 't Hek schrijft in zijn column van 6 november `Woordwapen', dat hij al jaren op zijn woorden let. Jammer dan dat hij in dezelfde column tegenstanders van de bio-industrie neerzet als humorloze extremisten, die wat hun `geloof' betreft best te vergelijken vallen met fundamentalistische moslims. Columnisten hebben van mij alle vrijheid, maar dergelijke generaliseringen slaan nergens op. Maar ach, Van 't Hek zal er wel weer de lachers mee op zijn hand hebben. Opmerkelijk is wel dat hij de moord op Van Gogh al had zien aankomen, althans, dit meldt hij in zijn column. Hij had dit echter enkel ,,tegen een vriend'' gezegd, en na het aanschouwen van `Submission' wist Van 't Hek dat Van Gogh ,,zijn doodvonnis getekend had''.

Jammer dat hij deze rotsvaste overtuiging niet gedeeld heeft met meer mensen, bijvoorbeeld in zijn column. Dan had Theo van Gogh misschien nog geleefd.

    • D.A. Vervoort