Naam Koop verdwijnt

De door de bouwfraude in opspraak geraakte naam Koop verdwijnt uit de bouw. Wegenbouwer Koop Tjuchem staat in de etalage en moederbedrijf Koop Holding zal de komende jaren worden ontmanteld. Oprichter Henk Koop gaat binnen enkele jaren met pensioen. Dat is het resultaat van de overname van het bedrijf door een groep investeerders, onder wie voormalig Philips-topman Cor Boonstra en Ralph Sonnenberg, bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder van Luxaflex-fabrikant Hunter Douglas.

De nieuwe eigenaren hebben beroepssaneerder Willem Haverkamp aangesteld om Koop Holding te reorganiseren en daarna in losse delen te verkopen. ,,Als het noodzakelijk is een onderdeel te verkopen, doen we dat. Los van de vraag of de heer Koop het daarmee eens is'', zegt Haverkamp in een gesprek met deze krant. ,,Mijn verwachting is dat Koop over een paar jaar, als wij hier klaar zijn, in zijn huidige vorm niet meer bestaat. Sommige delen zullen elders onderdak gevonden hebben, andere zijn zelfstandig geworden. De naam Koop zal waarschijnlijk verdwenen zijn.''

INTERVIEW: pagina 16