Kunstgrasvoetbal

Voetbal en kunstgras wordt steeds minder een taboe. De wedstrijden in de Champions League, UEFA Cup en de kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap en wereldkampioenschap mogen vanaf volgend seizoen op een niet natuurlijke ondergrond worden gespeeld. De Europese voetbalbond UEFA heeft dit gisteren in Wenen besloten.

Na een uitgebreide studie is de UEFA tot de conclusie gekomen dat de kwaliteit inmiddels zo goed is, dat ook op Europees topniveau op kunstgras gespeeld kan worden. Sinds de zomer van 2003 zijn er in een aantal landen proefprojecten met kunstgras die positieve resultaten hebben opgeleverd.

In Nederland was Heracles een zogenaamde pilot-club. ,,Zeker in landen met een lange en strenge winter is het kunstgras een prima oplossing'', zei algemeen directeur Olsson van de UEFA.