Eerstehulparts vrijgesproken van moord op patiënt

De rechtbank in Breda heeft gistermiddag de 42-jarige arts P.V. van het Amphia-ziekenhuis in Oosterhout vrijgesproken van moord op een patiënt. Hij werd ervan beschuldigd op 31 mei vorig jaar een 77-jarige patiënt een te hoge dosis morfine te hebben toegediend waardoor deze was overleden. De officier van justitie had zes maanden voorwaardelijk geëist voor moord en voor het vervalsen van de overlijdensverklaring. Hierin had V. geschreven dat de man een natuurlijke dood was gestorven. De rechtbank is van oordeel dat de arts de man niet met opzet wilde doden. P.V. had dienst als eerstehulparts en werd door de verpleging opgeroepen. V. kende de patiënt niet en kon geen overleg plegen met de behandelende neuroloog. Hij had de familie gezegd dat hun vader door morfine sneller kon overlijden.