Directeur van Haags Terra College stapt op

Gerard van Miltenburg, algemeen directeur van het Terra College in Den Haag, heeft zijn functie neergelegd. Van Miltenburg was het afgelopen jaar veel in het nieuws wegens de op het Terra College door een leerling doodgeschoten docent Hans van Wieren. Zijn functie wordt waargenomen door interim-directeur Karel Bun van organisatieadviesbureau Hilferink Croonen.

Tijdens een bijeenkomst voor het personeel gisteren gaf Van Miltenburg als reden voor zijn vertrek dat hij niet de juiste persoon is om noodzakelijke bezuinigingen uit te voeren. Een interim-directeur zou beter in staat zijn om pijnlijke maatregelen te nemen. Door een sterk gedaald leerlingenaantal moet het Terra College circa zeventig van de 450 personeelsleden ontslaan. Er moet een bedrag van 3,7 miljoen euro worden bezuinigd. Een van de vestigingen van de school zal per 1 januari 2005 worden gesloten.

In juni werd al bekend dat het Terra College financiële problemen had. Van Miltenburg weet de daling van het leerlingenaantal toen aan het negatieve imago van de school door het schietincident. Volgens de Algemene Onderwijsbond is echter sprake van ,,mismanagement''. Of het schietincident de oorzaak is van de problemen wordt nu onderzocht.