Amateurclubs uit bekertoernooi

RKC Waalwijk heeft in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi met de grootste moeite uitschakeling voorkomen tegen Jong Feyenoord. De Brabantse voetbalclub uit de eredivisie won gisteravond in Rotterdam pas na strafschoppen van de thuisspelende jeugdploeg. In de serie werd het 4-3 voor RKC, nadat de wedstrijd na 120 minuten voetballen in 1-1 was geëindigd.

Aanvaller Hoogendorp zorgde vlak voor het einde van de reguliere speeltijd voor de gelijkmaker voor RKC. Het reserveteam van Feyenoord had in de openingsminuut door de Pool Smolarek de leiding genomen. In de verlenging kwamen beide ploegen niet tot scoren. Trainer Erwin Koeman van RKC hekelde na afloop het lakse spel van zijn elftal.

FC Den Bosch was verantwoordelijk voor de uitschakeling van het hoger geklasseerde Vitesse. Na een half uur maakte Van den Ouweland het winnende doelpunt. Janssen van Vitesse kreeg kort voor tijd de rode kaart nadat hij voor de tweede keer een gele kaart had ontvangen. NEC verloor thuis met 2-0 van FC Twente, dat dankzij N'Kufo en Christensen tot scoren kwam.

Willem II stond in Veendam met 2-1 achter tegen de plaatselijke eerstedivisieclub, maar zegevierde in een spectaculair bekerduel met 5-4. Quinn en Reuser scoorden ieder twee keer voor de eredivisieclub uit Tilburg.

Met ADO'20, getraind door assistent-bondscoach en oud-international Rob Witschge, verdween gisteravond de laatste amateurclub uit het bekertoernooi. De club uit Heemskerk verloor thuis van NAC met 3-0. Zonneveld, Slot en Lurling maakten de doelpunten. Voor NAC was het de achtste uitwedstrijd op rij in het nationale bekertoernooi. Het aantal uitgeschakelde eredivisieploegen kwam op zes. Eerder sneuvelden De Graafschap, RBC, FC Groningen en Roda JC.

In de achtste finales doen de zes eredivisieclubs die vorig seizoen Europees bekervoetbal bereikten ook mee. De komende bekerduels worden gespeeld op 25 en 26 januari 2005. AZ-Feyenoord en Ajax-Heerenveen zijn op papier de meest interessante wedstrijden. Bekerhouder FC Utrecht speelt uit tegen NAC.