`Vergoeding voor ongewenst, zwaar gehandicapt kind'

Een zwaar gehandicapt kind, dat geboren is als gevolg van een medische fout, heeft recht op een schadevergoeding. Dat concludeert procureur-generaal Hartkamp die de Hoge Raad adviseert in de zaak Kelly. Dat meldde de Staatscourant gisteren. De ouders van Kelly Molenaar klaagden het Leids Universitair Medisch Centrum aan voor de schade die zij en Kelly hebben ondervonden vanwege het feit dat Kelly geboren is. Het meisje is zwaar gehandicapt door een erfelijke chromosomale afwijking. De verloskundige wilde tijdens de zwangerschap geen vruchtwaterpunctie doen, hoewel de moeder hierom vroeg. De zaak is uniek omdat de ouders namens Kelly een schadevergoeding eisen. Hartkamp adviseert de vergoeding toe te wijzen. Een vergoeding voor het levensonderhoud van Kelly na haar 21e, wijst Hartkamp af. De Hoge Raad volgt vaak het advies van de procureur-generaal.