Van Marwijk naar tribune gestuurd, zege Jol met Spurs

Bij Borussia Dortmund blijft trainer Bert van Marwijk weinig bespaard. De voormalige coach van Feyenoord ging gisteren met zijn sukkelende ploeg ook onderuit in het nationale bekertoernooi. Hannover 96 won voor eigen publiek in een spectaculaire wedstrijd met 1-0. Van Marwijk moest de sensationale slotfase, met twee gemiste strafschoppen, vanaf de tribune bekijken. De scheidsrechter stuurde hem in de 71ste minuut naar de tribune wegens wangedrag.

Hannover 96 kwam na een uur op voorsprong dankzij een treffer van Schröter. Diens ploeggenoot Christiansen knalde de bal daarna uit een strafschop over het doel. Twee minuten later faalde de Braziliaan Ewerthon van Dortmund ook vanaf elf meter. Van Marwijk wees na afloop op het grote aantal afwezige spelers in zijn ploeg. ,,Dat zijn er veertien, dat is echt te veel'', zei hij. ,,Toch hebben we helemaal niet zo slecht gespeeld tegen Hannover. We hebben zeker onze kansen gehad. Als Ewerthon die strafschop had benut, waren we niet ver geweest van een plaats bij de laatste acht.''

Martin Jol heeft gisteravond in zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdcoach van Tottenham Hotspur een bemoedigende zege behaald. De Haagse coach zag zijn nieuwe ploeg met 3-0 winnen bij eerstedivisieclub Burnley in de vierde ronde van het League Cup-toernooi. Keane (twee) en Defoe scoorden voor de Spurs, die twee jaar geleden in hetzelfde toernooi nog verloren van Burnley.

,,Het was een goede, overtuigende overwinning'', zei Jol. ,,Dit geeft vertrouwen voor de wedstrijd komende zaterdag tegen Arsenal.'' Jol was dit seizoen bij Tottenham assistent-coach van de Franse hoofdtrainer Jacques Santini, die vorige keer om privé-redenen zijn ontslag diende.

Arsenal won gisteravond in hetzelfde bekertoernooi met 3-1 van Everton. Robin van Persie had een basisplaats in het veredelde B-elftal van The Gunners. De Braziliaanse international Edu brak zijn voet. Het is nog onduidelijk hoe lang de middenvelder van Arsenal is uitgeschakeld.

Bryan Robson heeft een contract voor tweeënhalf jaar getekend als manager van West Bromwich Albion. De 47-jarige oud-international maakt zondag zijn debuut in het thuisduel tegen Middlesbrough. Vorig seizoen was hij manager bij tweedeklasser Bradford City.