Utrechts Museum Catharijneconvent moet bezuinigen

Museum Catharijneconvent in Utrecht moet flink bezuinigen en gedwongen ontslagen zullen onvermijdelijk zijn. Dat heeft een woordvoerster van het museum gisteren laten weten. Het museum heeft te maken met stijgende lasten als een huurverhoging en hoge pensioenlasten. Door de huidige verbouwing en de nieuwe inrichting van het museum is het merendeel van de collectie niet te zien en loopt het bezoekersaantal terug. De inkomsten uit de museumwinkel zijn daadoor ook minder. Het totale tekort komt uit op vier ton. Bovendien heeft het ministerie van OCenW de subsidie aan het museum gekort. Volgens de woordvoerster wordt er alles aangedaan om ,,externe financiering te vinden uit sponsoring, fondsenwerving en giften van particulieren. Maar dit blijkt in tijden van economische recessie moeizaam te realiseren''. De tentoonstelling Passie! die voor volgend jaar gepland stond, is afgezegd.