Slangen

In de eerste scène van Anacondas sluipt een tijger door de jungle. Een vergissing van de filmmakers? Er zijn geen tijgers in Zuid-Amerika, waar de anaconda woont. Na de credits blijkt de film zich op Borneo af te spelen, maar daar komen ook geen tijgers voor, en anaconda's evenmin.

Nou ja, wat maakt het uit, een slang is een slang en een enge film is een enge film. Alleen is deze enge film niet zo eng. De beproefde formule faalt als de makers net zo geldgeil zijn als de personages die door de gigantische waterslangen worden opgepeuzeld en/of uitgespuugd. Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid is nog veel gemakzuchtiger dan Anaconda uit 1997, waar dit een vervolg op is. Die film werd nog gepikt als aardig voer voor ouderwetse B-filmfans. Deze niet.

Anacondas. The Hunt for the Blood Orchid. Regie: Dwight Little. Met: Johnny Messner, Kadee Strickland, Matthew Marsden. In: 49 bioscopen.