Mobieltje

Hannibal, het vervolg op The Silence of the Lambs, was een van de eerste films waarin een mobiele telefoon een rolletje speelde. Drie jaar later draait de hele plot van een film om een mobieltje. Een vrouw (Kim Basinger) wordt ontvoerd nadat ze haar zoontje naar school heeft gebracht. Op de zolder waar ze wordt vastgehouden, lukt het haar een onklaar gemaakte telefoon weer aan de praat te krijgen door een paar draadjes tegen elkaar te houden (Basinger speelt een natuurkundelerares, vandaar). Haar oproep wordt beantwoordt door een jongeman (Chris Evans), die haar eerst niet gelooft maar als de politie in gebreke blijft uiteindelijk haar, haar zoon en haar man weet te redden.

Achtervolgingen, schietpartijen en ontsnappingen passeren de revue op tal van kleurrijke Californische locaties en het mobieltje blijft maar de show stelen. Scenarioschrijver Larry Cohen bedacht eerder Phone Booth. Ook over een telefoon dus. En ook uitputtend inventief.

Cellular. Regie: David R. Ellis. Met: Kim Basinger, Chris Evans, William H. Macy. In: 27 bioscopen.