Internet www.nrc.nl

Aanslag Van Gogh. Nieuws en de achtergronden over de moord op Theo van Gogh staan op één pagina: www.nrc.nl/binnenland/vangoghvermoord.html.

NRC.nl vernieuwd. De website van NRC Handelsblad is vernieuwd. De mogelijkheden voor abonnees van de krant zijn aanzienlijk uitgebreid. Zij hebben onbeperkt toegang tot het digitale krantenarchief, de Winkler Prins-encyclopedie en wereldatlas en dagelijks de volledige krant in originele opmaak op de pc (digitale editie). Voor niet-abonnees blijft de `basissite' beschikbaar met nieuws, columns en rubrieken.

Canon van het Nederlands verleden. NRC Handelsblad vroeg twee historici om tweeduizend jaar Nederlandse geschiedenis samen te vatten in vierduizend woorden. Het stuk met alles wat iedere Nederlander zou moeten weten van de vaderlandse historie staat op www.nrc.nl/canon. Daar is ook een gemakkelijk te printen versie beschikbaar in pdf-formaat.

Amerika kiest. Marc Chavannes, correspondent van NRC Handelsblad in de Verenigde Staten, hield tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen een weblog bij met persoonlijke observaties en webverwijzingen. Binnenkort stopt de weblog in zijn huidige vorm. Lees de nasleep van de verkiezingen of beleef de strijd opnieuw op www.nrc.nl/amerikakiest.