Hockeysters verslaan ook Nieuw Zeeland

Na de derde overwinning op rij hebben de Nederlandse hockeysters in het Argentijnse Rosario goede uitzichten op het bereiken van de finale van de strijd om de Champions Trophy.

Bij de twaalfde editie van het jaarlijkse zeslandentoernooi won de gerenoveerde selectie van bondscoach Marc Lammers gisteren met afgetekende cijfers van Nieuw Zeeland: 4-0.

Nederland leidde bij rust al met 2-0, door doelpunten van Fatima Moreira de Melo (strafcorner) en Kim Lammers. De laatste, afgevallen voor de Olympische Spelen in Athene, nam ook de vierde treffer voor haar rekening, nadat Maartje Scheepstra de stand in de 46ste minuut op 3-0 had gebracht. Middenveldster Miek van Geenhuizen speelde tegen The Black Sticks haar honderdste interland.

Nederland deelt de koppositie met Duitsland, de olympisch kampioen die gisteren ten koste van China de derde opeenvolgende overwinning veiligstelde: 2-1. Gastland Argentinië revancheerde zich voor de pijnlijke 2-0 nederlaag tegen Duitsland en kleineerde titelhouder Australië met 5-1. Soledad Garcia, spits bij het Bredase Push, maakte twee van de vijf doelpunten voor de ploeg die in eigen land liefkozend Las Leonas (De Leeuwinnen) wordt genoemd.

Nederland en Argentinië treffen elkaar morgen in een herhaling van de halve finale van het olympisch toernooi, die door de Europees kampioen na strafballen werd gewonnen.

Duitsland is zaterdag de laatste tegenstander in de voorronde. ,,We staan er goed voor, maar we zijn nog lang niet zeker van de finale'', sprak bondscoach Marc Lammers na de routineklus tegen Nieuw Zeeland tegen het ANP. ,,De zwaarste twee wedstrijden komen nog. Het zou een mooie ervaring zijn voor mijn ploeg in de eindstrijd van deze Champions Trophy te spelen, maar het is geen must. We zijn al blij dat we na drie duels bovenaan staan.''