Geen dag zonder muziek

,,Een dag zonder muziek is een verloren dag'', vindt Rob Schouw (45), die onlangs werd benoemd tot algemeen directeur van SonyBMG. Deze nieuw te vormen muziekmaatschappij komt voort uit een fusie tussen Bertelsmanns muziekdivisie BMG en de muziekdivisie van Sony. ,,Een experiment'', noemt Schouw de samensmelting van ,,twee totaal verschillende aandeelhoudersgroepen met uiteenlopende belangen''. De oprichting van een nieuwe maatschappij is volgens hem uitdagend, omdat de muziekmarkt ,,aan de vooravond van een opleving staat''. Schouw studeerde sociale geografie in Utrecht en was de afgelopen jaren werkzaam in diverse marketingfuncties voor de platenmaatschappijen Polygram en Warner. In 1996 kwam hij in dienst bij BMG Nederland, als commercieel directeur. In 2000 werd hij benoemd tot directeur en de laatste twee jaar vervulde hij deze functie voor BMG Benelux.

Personalia@nrc.nl

    • Danielle Pinedo