Duurzame groei in Derde Wereld

Hij staat ,,te trappelen'' om aan het werk te gaan, zegt Arthur Arnold (58), die per 1 januari Michael Barth zal opvolgen als algemeen directeur van de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO). De FMO probeert duurzame groei in ontwikkelingslanden te bevorderen en die doelstelling is aan Arnold wel besteed; de afgelopen vijf jaar was hij chief executive officer van de World Council of Credit Unions (WOCCU), een koepelorganisatie voor financiële coöperaties die de toegang tot betaalbare financiële dienstverlening in de wereld probeert te vergroten. ,,Een soort ontwikkelingswerk'', aldus Arnold, die verwacht dat zijn 32 jaar lange bankierservaring bij ABN Amro en de Rabobank goed van pas zal komen.

Personalia@nrc.nl

    • Danielle Pinedo