Bank met mondiale blik

Bas Bos (34) is benoemd tot vermogensadviseur bij Merrill Lynch International Bank Limited in Amsterdam. In die hoedanigheid gaat hij vermogende particuliere relaties van de bank adviseren. ,,Een mooie functie'', vindt Bos, die de afgelopen tien jaar verantwoordelijk was voor de effectenadvisering aan vermogende relaties van Van Lanschot Bankiers. ,,Merrill Lynch begeeft zich wat hoger in de markt dan Van Lanschot, waardoor de beleggingsmogelijkheden een stuk groter zijn'', zegt Bos. Waar Van Lanschot zich richt op de regionale markt, heeft Merrill Lynch volgens hem ,,een mondiale blik''. Hoe vertaalt de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen zich naar een beleggingsportefeuille? Het is een vraag die hem de komende tijd veel zal bezighouden. Merrill Lynch behoort tot de wereldtop van ondernemingen in financieel management en beheert een bedrag van meer dan 1.500 miljard dollar voor zijn cliënten.

Personalia@nrc.nl

    • Danielle Pinedo