`Angels in America' wordt opera

Angels in America zal van 23 tot 28 november in Châtelet in Parijs te zien zijn als opera. De Hongaarse componist Peter Eotvos heeft de twee toneelstukken van de Amerikaanse schrijver Tony Kushner gebruikt voor een muzikaal drama. Angels in America is ook bewerkt tot een zesdelige televisieserie, die de afgelopen weken in Nederland te zien was. De Amerikaanse sopranen Barbara Hendricks, Roberta Alexander en Julia Migenes en de Amerikaanse countertenor Derek Lee Ragin vertolken de hoofdrollen in de door de Franse regisseur Philippe Calvario uitgewerkte voorstelling. In Angels in America draait het om grote thema's als politiek, homoseksualiteit, aids en religie in het Reagan-tijdperk van de jaren tachtig in Amerika. Het is de derde opera van Eotvos. Eerder maakte hij opera's naar de romans Drie Zusters van Tsjechov en Het Balkon van Genet.