Verdachte van schietpartij trekt bekentenis in

De bekennende verdachte van een dodelijke schietpartij op 14 mei in Den Helder, ontkent iets met de moord op N. Faries te maken te hebben. Dat bleek gisteren tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Alkmaar. De 19-jarige verdachte Sam M. meldde zich de avond van de schietpartij bij het politiebureau. Hij verklaarde de schutter te zijn en werd vastgezet. Ook tijdens latere verhoren hield hij dat vol. Gisteren vertelde hij echter naar de politie te zijn gestapt uit zelfbescherming. De moord op N. Faries was de tweede binnen de Antilliaanse gemeenschap van Den Helder in korte tijd. Een halfjaar eerder werd de 17-jarige Mischa Dorothea om het leven gebracht. Voor die moord is een 22-jarige man tot zes jaar cel veroordeeld. Hij was de broer van de op 14 mei doodgeschoten man.