Niets nieuws over geneesmiddelenprijs

NRC Handelsblad van 28 oktober besteedt aandacht aan welgeteld drie apotheken die Etos wil gaan toevoegen aan het bestand van al meer dan 1.500 bestaande apotheken in Nederland. Voorwaar een hele prestatie van dat concern, dat ook nog met servicepunten dichter naar de klant komt. Servicepunten die overigens vroeger gewoon afleverposten heetten en door de Inspectie voor de Volksgezondheid werden verboden omdat er onvoldoende garantie was voor een goede afhandeling van de behoefen van de patient op medicijngebied. De tijden veranderen.

De tijd verandert evenwel niet achteruit: Sinds 1 oktober 2004 zetten vele Nederlandse apotheken al de prijs van de geneesmiddelen op het etiket. Fijn dat Etos dat ook gaat doen, maar in ieder geval wat dat betreft loopt Etos dus duidelijk achter.

    • Foppe van Mil